Българският национал Николай Михайлов e eдин от вариантите за нов вратар на елитния испански тим - Еспаньол.

Вратарят на турския Мерсин е един от вариантите пред каталунския тим, заедно с още две имена, тъй като настоящият титуляр Кико Касия отиде в Реал Мадрид.

Това не е първият случай, в който „папагалите“ проявяват интерес към Михайлов. През 2008 г. тимът от Барселона също беше вариант пред вратаря.
 
При евентуално осъществяване на трансфера Ники Махайлов може да стане четвъртият българин, играл в Еспаньол. 

Наско Сираков беше в клуба през сезон 1990/91 и за 24 срещи реализира 3 попадения. Велко Йотов беше част от тима в периода 1993-95, като за 42 мача вкара 14 гола. Мартин Петров беше в състава през пролетта на 2013 г. и взе участие в осем срещи от Примера дивисион.
 
Според информацията на diariolagrada.com каталунският тим има още два варианта от други отбори за мястото на Касия – мексиканският национал Гийермо Очоа (Малага) и италианецът Франческо Барди, който е собственост на Интер, но през последните години игра под наем в Ливорно, Новара и Киево.
 
Еспаньол разполага и с досегашната резерва на тима Пау Лопес. 20-годишният страж получи възможност за изява в Примера дивисион в два мача от миналия сезон.