Двамата български вратари в Кипър – Николай Михайлов и Марио Кирев участваха по едно полувреме, съответно за домакина Омония Никозия и за Неа Саламина в мача от 22-ия кръг на първенството. Омония спечели категорично с 5:1, а третата добавена минута на първото полувреме по съвпадение се оказа решителна и за двамата български вратари.

Тогава при резултат 3:1 контузия получи стражът на Омония Михайлов и трябваше да бъде заменен от Христодулу. Малко преди това Рафаел Лопеш бе реализирал третото попадение за Омония, а този гол изнерви много титулярния страж на Неа Саламина Веселовски. Той получи на бърза ръка два жълти картона заради протестите си и бе изгонен. По тази причинана терена влезе резервният страж Марио Кирев, сменил полеви играч.

Кирев от своя страна инкасира през второто полувреме само един от трите гола в мача на англичанина Мат Дарбишър. Първите си два той бе вкарал в началото на мача, с които Омония поведе с 2:0. После бе върнал едно от попадение за Неа Саламина за временното 2:1, но впоследствие с 10 на терена не можа да се противопостави. В самия край на мача във вратата на Кирев влетя още една топка, изстреляна от Кипиани за крайното 5:1.

При 4:1 Омония пропусна и дузпа чрез Маргоса, който намери гредата на вратата на Марио Кирев.

В състава на гостите не се появи в игра резервата в тази среща Димитър Макриев.

Омония заема шестото място с 38 точки, а Неа Саламина е 11-и с 18.