-Ники, продължавате борбата на три фронта с отбора на Твенте, смяташ ли че и тази година ще я завършите с трофей?

-Трудно ще е, но на този етап се представяме доста добре на три фронта. В Лига Европа се паднахме с доста труден противник – Зенит. Мисля, че имаме шанс. Първия мач играем пред нашата публика, ако постигнем добър резултат, може и да продължим. За Купата играем с Утрехт вкъщи, те също са много добър отбор. Според мен първите десет отбора в Холандия са доста изравнени, като възможности и всичко е възможно. Ако успеем да победим за Купата отиваме на финал. Там ни чака Аякс, защото те се паднаха срещу слаб противник. В първенството пък изпуснахме точката в последната минута. ПСВ и Аякс обаче не успяха са се победят, така че сме в добра позиция на три точки зад ПСВ. Има 9 мача до края, така че всеки може да се подхлъзне. Рано е да говорим за финален спринт.

-Има ли закачка между теб и Станислав Манолев, все пак сте двама българи, а се борите за титлата в Холандия?

-Закачка винаги има, ние се познаваме още от младежи, даже от юноши. Пътуваме заедно винаги, когато се прибираме за националния отбор и се бъзикаме. Миналата година той беше много надъхан да станат шампиони, но за два-три мача колелото се превъртя. Тук е така, всичко се развива доста бързо. Тази година е по-умерен в приказките. Пожелавам му, ако ние не станем шампиони, да бъдат те. Все пак сме българи. Аз миналата година изпитах това чувство и е много приятно. До края ще се борим, не мога да кажа, че пак не искам да съм първи. Те ни гостуват, така че ще е интересно, ако вземем този мач се изравняваме по точки, но те имат по-добра голова разлика. Тоест, трябва да губят още точки. Ние продължаваме да играем за Лига Европа и Купата на Холандия, така че ни се събират повече мачове. Умората си казва думата, видяхте какво направи моят съотборник Дъглас, който получи червен картон и е наказан за следващите шест мача, а той е нашата голяма фигура в защита. Надявам се още за Купата да се види, че има кой да го замести.

-Може ли да кажем, че този сезон е сбъдната мечта за теб? Играеш постоянно, на високо ниво и то в един от силните отбори в Холандия…

-Радвам се, че след идването на Мишел Продьом се утвърдих като титуляр. И преди показвах качества, но не ми се даваше шанс за изява. След идването на Мишел направих 6-7 „сухи мрежи” в първите мачове. Взехме Суперкупата, след като бихме Аякс. Взехме доста точки и хубави мачове в Шампионската лига. Свършихме пред Вердер в групата, което лично мен много ме зарадва. Продължаваме напред в Лига Европа. Ако елиминираме Зенит ще пишем история, макар че и този успех е огромен за клуба. Аз съм част от всичките мачове, така че съм много щастлив. Чувствам се жив и пълноценен. В момента бера плодовете на целия труд, който положих, а и трудните моменти, които изживях.

-Все още си сред младите на твоя пост, смяташ ли, че лятото може да направиш по-голяма стъпка или искаш да останеш в Твенте?

-Коментирал съм с моя мениджър Лъчезар Танев възможностите. Лятото ще стана на 23, но това е първият ми сезон, който пазя на такова високо ниво. Холандия се работи много добре с младите футболисти. Всяка година се правят много големи трансфери. След лятото имам още две години договор с Твенте. Професионалист съм и трябва да го изпълня. Не тази година, а следващата ще влезе в сила опцията за Ливърпул, който могат да ме откупят отново. Лятото ще има разбъркване в цялата история. Аз си пожелавам само да съм жив и здрав. Предполагам, че Твенте няма да иска да ме пусне, защото двама от вратарите ще се откажат.

-В Англия се пише, че Рейна може да напусне Ливърпул, не мислиш ли, че това е възможност за теб и евентуално завръщане в клуба?

-Всичко е възможно. Личи си, че Рейна не иска да остане в Ливърпул. Той прави доста грешки, но е един от най-добрите вратари в света. Мога да го твърдя, защото съм тренирал с него. Просто формата му не е добра. Знам от доста време, че му се ходи в Испания, така че…Нищо не се знае, тази опция си е направена от клуба по времето на стария треньор Рафа Бенитес. Те преотстъпват доста свои играчи, но не за всички има такива опции за откупуване. Нищо не е невъзможно. Аз като млад футболист имам много големи мечти, защото така трябва да бъде. Имам големи мечти, които искам да постигна.