Българският национален вратар Николай Михайлов оглави поредната класация, но този път тя е доста негативна. Синът на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е посочен, като един от най-големите провали в английския гранд Ливърпул.

Представянето на „червените” от „Анфийлд” през този сезон предизвика множество полемики за бъдещето на мениджъра Рафаел Бенитес и оставането му в клуба, след като вече пети сезон не успява да донесе така бленуваната 19 титла.

Въпреки че все повече подкрепата към испанския специалист пада, все още се намират яростни поддръжници на Бенитес, които обвиняват собствениците на клуба за моментната ситуация в отбора. Според някои от феновете на тима испанецът не получава никаква подкрепа от американците Том Хикс и Джордж Джилет и именно слабата конкуренция на трансферния пазар е причината Ливърпул да се намира в това незавидно положение, в сравнение със своите конкуренти.

Именно поради тази причина английското издание News of the World направи символична класация с 11-те провалените трансфери на Рафаел Бенитес по постове. Именно в нея Николай Михайлов заема първото място. В краткия си коментар за българина, вестникът посочва: „Българският национален вратар до 21 години подписа договор само за да разбере, че не става за този отбор.”

Любопитно е да се отбележи също, че Михайлов е единствения футболист от единайсеторката, който все пак има договор с отбора. Както е известно в момента вратарят играе в холандския Твенте, където е под наем.

Ето и останалите футболисти, които обаче не успяха да акостират на „Анфийлд: Лукас Нийл, Неманя Видич, Матю Ъпсън, Габриел Хайнце, Гарет Бари, Даниел Алвеш, Симао Саброса, Аарон Рамзи, Тио Уолкът, Емил Хески.