Новото попълнение на Мерсин Николай Михайлов разкри повече подробности около трансфера и престоя си във Верона. Българският вратар даде пресконференция, на която взе отношение и по последните събития в отборите на Лудогорец и Левски.

„Още на първия месец се скарах с треньора във Верона и това ми попречи и за мачовете с националния. След това получих и контузия. Въобще не знаех, че идва втори вратар. Имах един-единствен мач. Тогава реално ни пребиха. И оттам всичко приключи. И нито за тях, нито за мен беше ОК“, сподели Ники Михайлов.

„Договорът ми е за две години. Говорих с треньора, аз отивам за първи вратар там. За мен финансите са на заден план сега. Макар че ми дадоха един много добър договор. Имах оферта от Фулъм и докато се разбера с Верона, взеха унгарски вратар, който взима два пъти по-малка заплата от мен. Затова нещата не се получиха. Имах оферти от два други турски клуба. Имах още от Швейцария и Израел но исках да изчакам още малко време, за да се разбера с Верона. С тях разтрогнах в събота през нощта, аз в неделя заминах за Турция. Силно съм разочарован за случилото се във Верона. Цялото им поведение беше некоректно.“

„Имаше три турски клуба, един по един отпаднаха и остана Мерсин. Това е чисто нов отбор, с 18 нови играчи, с двама нови президенти, с нов спортно-технически екип, с нова база, която се строи. Борят се да влязат в Топ 10. Хвърлят се доста пари“, каза още вратарят.

„Никога не ми е минавало през главата да се връщам в България, защото имах оферти от чужбина. Не искам да обиждам българското първенство. Искам в същото време да поздравя и Лудогорец. Това е пътят, по който се случват нещата – пари и правилна организация, в Левски в момента няма нито едно от двете“, допълни Ники Михайлов.

„Искам да поздравя Кирил Домусчиев, защото прави нещата както трябва, викал съм като дете при класирането на Лудогорец. Загуби се настроението от играта и от футбола в България. Най-накрая Господ беше с нас, застана Моци и се класираха.“

„В моята кариера това е крачка напред, с оглед на последната една година. За вратарите винаги е по-трудно. Виждате какво футболисти играят сега в Турция. Със сигурност е крачка напред, защото не съм играл една година.“

„С Любо Пенев поддържам перфектна връзка. Знам за себе си своите качества. Ако съм здрав и започна да играя, аз знам, че ще бъда на разположение на треньора, но самият той преценява дали да ме повика“, коментира Ники Михайлов.