Николай Михайлов по всяка вероятност ще може да играе за Твенте при гостуването на шампиона Аякс, прогнозират медиите в Холандия.

Двата най-добри отбора в Ередивизие за последните два сезона се изправят един срещу друг в директна битка за първото място в събота от 21:45 часа на стадион Амстердам Арена.

Българският национален вратар Михайлов, който не тренира в последните дни поради травма, днес поднови занимания с тима на Ко Адриансе и изглежда ще бъде на линия за мача на кръга в Холандия.

В момента Твенте е първи в класирането с 15 точки, докато Аякс е трети с 14. В неделя един срещу пък друг играят вторият АЗ Алкмаар и четвъртия Фейненорд и са възможни всякакви размествания на върха през уикенда.

Припомняме, че през миналия сезон Твенте изгуби титлата, след като водеше до последния кръг в първенството, но в последната си среща загуби в директен двубой от Аякс и отстъпи първото място на тима от Амстердам. По тази причина новият мач помежду им се очаква с огромен интерес в Ниската земя.

Ники Михайлов и компания пък биха шампионите във финалите за Купата и Суперкупата на Холандия и поредният им сблъсък се очаква с огромен интерес в Ниската земя.