Българският национал Николай Михайлов започна като титуляр за своя Твенте в мача от 29-тия кръг на холандската Ередивизие срещу НЕК Ниймиген. Двубоят завърши наравно 1:1, като Михайлов допусна гол в 78-мата минута.

Това бе трети пореден мач, в който българският национал игра 90 минути за своя отбор в отсъствието на титуляра Сандер Бошкер.

Както е известно, Михайлов бе в групата на България за мача срещу Кипър в сряда, след като бе повикан на мястото на контузения Георги Петков.

Твенте поведе в резултата в 23-тата минута чрез Марко Арнаутович. Изравнителното попадение падна 12 минути преди края на редовното време след страхотен удар на Джон Гоосенс в горния ляв ъгъл, който се оказа непосилен за българския страж.

В 88-мата минута домакините останаха с човек по-малко след изгонването на Ел-Акхауи, но това не помогна на Твенте и двата отбора поделиха по точка.

Във временното класиране Твенте продължава да е на второ място с 62 точки, на 4 пред третия Аякс, който има и мач по-малко. НЕК пък заема 9-та позиция с 38 точки.