Един от малкото останали българи в евротурнирите – вратарят на Твенте Николай Михайлов, прекъсна вечерята си, за да даде интервю за предаването Голлиния.

Преотстъпеният от Ливърпул страж хапваше в японски ресторант в Еншеде заедно със сръбския си съотборник Слободан Райкович, който е собственост на Челси и играе при холандците под наем.

„Доста се зарадва целият отбора, защото Рен е много добър отбор”, каза Михайлов след отстраняването на французите и влизането в групите на Купата на УЕФА.

Юношата на Левски е доволен от увеличаващия се брой мачове за Твенте през сезона, тъй като това ще му позволи по-често да получава шансове да замества титуляра в състава на Стив МакЛарън – почти 38-годишният ветеран и клубна легенда Сандер Бошкер.

„МакЛарън е доста добър специалист. С Англия не му се развиха доста добре нещата, но мисля, че е доста добър треньор. Той е много дисциплиниран и промени стила на Твенте. Когато говорим за футбол е много сериозен, но иначе е винаги усмихнат. Не се притесня и е в добро настроени дори преди мачовете”, каза Ники Михайлов за бившия селекционер на Англия.

Талантливият вратар се е адаптирал към живота в Холандия, където вече има интернет и българска телевизия. Михайлов отказа да коментира появилите се информации, че ще си купува хеликоптер и заяви, че те не са сериозни.

Николай Михайлов заяви, че отборът на Твенте е изпълнил задачата си с класирането в групите на Купата на УЕФА и оттук нататък ще играе единствено за добро представяне.