Българският национален вратар Николай Михайлов даде пространно интервю за сайта goal.com, в което говори за ситуацията в Твенте, амбициите му в кариерата, както и за пропуснатата, а може би и бъдещата възможност да се върне на вратата на Ливърпул.

Кръг преди края на първенството на Холандия Твенте води с една точка пред Аякс и е близо до втора поредна титла, като в последния кръг гостува на гранда от Амстердам и се нуждае от хикс, за да е шампион отново.

Българинът премина от Ливърпул в Твенте през 2007 година и с течение на времето се превърна от новобранец в основна фигура в отбора. Неговото редовно и добро представяне не остана незабелязано и Михайлов вече привлича вниманието на клубовете от големите първенства.

„За мен най-важното нещо е да играя редовно. Аз можех да остана в Ливърпул, но вероятно щях да бъда в ролята на трети вратар. А тук съм титуляр и играя в Шампионската лига“, започва българинът интервюто си пред журналиста Гуус Хетершайд.

„Наистина има интерес от други клубове, но аз се чувствам много добре в Твенте. Аз имам договор за още две години и не искам да напускам клуба. Нашият старши треньор Мишел Прюдом има голямо доверие в мене и аз съм щастлив в Твенте“, каза юношата на Левски.

Михайлов обаче е наясно, че ако иска да се развива като футболист, трябва да направи крачка в големите първенства. Той самият предпочита да се премести в Англия или Германия, но не и в Испания, където футболът бил прекалено атакуващ и доста по-различен от този във Висшата лига или Бундеслигата.

„Германия има много силна лига и стадионите винаги са пълни до краен предел. Феновете им са направо луди и на мен много ми харесва това. Да се върна в Ливърпул изглежда добра опция, но те си имат Пепе Рейна и ако отида, вероятно отново ще седна на пейката, а аз искам да избягам от такъв вариант.“

„Самият Мишел Прюдом е нов треньор в Твенте, след като пое отбора от Стив МакЛарън, но запазва скоростта на отбора и титлата е съвсем близо“, коментира Ники Михайлов и обясни, че Прюдом му е гласувал доверие в предсезонната подготовка, след като ветеранът Сандер Бошкер се е върнал от Мондиал 2010, където Холандия игра финал, прекалено късно.