Българският национален вратар Николай Михайлов и Твенте стартираха сезона в Ередивизи с победа. Днес Николай Михайлов и Твенте приеха като домакини тима на Грьонинген в мач от първия кръг и спечелиха с убедителното 4:1.

Гостите не успяха да затруднят особено българския страж през първото полувреме, но в 24-тата минута Михайлов улови опасна топка. В 31-ата минута Шадли засече извеждащо подаване на Тадич и откри резултата на Де Гролш Весте. Две минути по-късно след центриране на Розалес, Тадич беше точен за 2:0. Така завърши и първото полувреме.

В 54-тата минута отново Шадли направи резултата класически след добре организирана атака от страна на домакините. Минути по-късно Фер пропусна да се разпише за Твенте, а в 67-ата минута Чадли не успя да реализира 3-тото си попадение за отбора от Еншеде. 4 минути по-късно Тадич вкара второто си попадение и резултата стана 4:0. На Ники Михайлов се наложи да се намеси на няколко пъти през второто полувреме, като в 84-ата минута след грешка в защитата гостите успяха да реализират единственото си попадение в срещата, с което беше оформен и крайният резултат - 4:1 за Твенте.