Новото попълнение на Ливърпул Николай Михайлов се завърна в от Англия, където подписа договор за 3+2 години с петкратните европейски шампиони. Днес вратарят става на 19 години и бе пуснат от мениджъра Рафа Бенитес да го отпразнува в България. Михайлов ще отпътува обратно за Острова в началото на следващата седмица.

-Как се озовахте в Англия вместо в Италия?

-Всичко бе готово за Фиорентина. Два-три дни преди да замина за медицински прегледи получих оферта от Ливърпул. Прегледах я. Аз винаги съм мечтал да играя в Англия, особено в гранд като Ливърпул. Това ми е като детска мечта. Въобще не се замислих и тръгнах да подпиша.

 

-Какво ти направи най-голямо впечатление от първия ден там?

 

-Абсолютно всичко. И стадиона и организацията. Хората, които ме очакваха, въобще отношението им. Минах медицинските прегледи и всичко бе нормално. Сега съм много щастлив.

 

-Видя ли се с Рафа Бенитес ?

 

-Да. Видяхме се и си поговорихме 20- 30 минути, повечето се бъзикахме, в смисъл говорихме си за живота.Обясни ми какво очаква от мен. Каза ми днес да си празнувам рождения ден и ме чака понеделник- вторник да започна подготовка с първия отбор.

 

-Какво очаква Бенитес от теб?

 

-На първо време аз нямам бърза работа. Първо трябва да се адаптирам, да свикна с обстановката и да се настаня. Оттам нататък всеки ден с треньора на вратарите, който е много добър, ще трябва да се развивам. Господ си знае работата. Ако ми се даде шанс ще го използвам.

 

-От колко време Ливърпул те следят?

 

-Не мога да кажа, но явно от доста време. Имаха много дискове с моята игра. Достатъчно време за да ме купят.

 

-Там ще ти липсва нощния живот от тук?

 

-Няма за какво да ми липсва. Аз отивам там за да играя футбол. Аз съм футболист, професионалист. Отивам в такъв голям отбор и изключвам дискотеките и се концентрирам изцяло върху футбола.

 

-С какви чувства се разделяш с Левски?

 

-Разделям се с много добри чувства с Левски. Искам да благодаря на Лъчо Танев, той направи контакта с Ливърпул, на Наско Сираков и Станимир Стоилов, че допринесоха за моето развитие. И да им се извиня, че направих много глупости през този период. С фенове и футболисти се разделям с много добри чувства. Убеден съм,че някой ден ще се върна в Левски.

 

-По-добра ли е офертата на Ливърпул от тази на Фиорентина?

 

-За мен да. А и аз знам английски и ще ми е по-лесно в Англия.

 

-С кой номер ще играеш?

 

-Още не сме уточнили. Там си има ред – първи, тринадесети или двадесет и пети номер. Или 13-и или 25-и и не съм фаталист.

 

Прогнозирай бъдещето на Ники Михайлов тук!