Мениджърът на Селтик Нийл Ленън бе един от първите хора във футболния свят, които изказаха почитта си за Стилиян Петров, обявил днес края на кариерата си.

Ленън игра 6 сезона заедно с Петров в халфовата линия на "Паркхед" - двамата спечелиха 4 титли на Шотландия. Капитанът на Астън Вила обаче обяви днес, че се отказва от футбола, след като повече от година води борба с левкемията.

"Стилиян бе отличен футболист и се наслади на бляскава кариера в Селтик и Астън Вила, както и играейки и извеждайки с капитанската лента България в много случаи", сподели Ленън. "Беше удоволствие да играя до такъв велик футболист, но за мен още по-голям късмет е, че мога да го нарека приятел", каза още той.

Петров ще поведе съотборниците си и семействата им за тяхната обиколка на признателност след срещата с Челси у дома в събота.

Бившият играч на Вила Иън Тейлър гарантира, че това ще бъде емоционален следобед. "Стилиян беше фантастичен играч и модел за подражание в Астън Вила. 19-ата минута ще бъде изключителна и емоционална. Късмет, Петров", написа той в "Туитър"./БГНЕС