След съботния двубой с Мидълзбро двамата голмайстори на Тотнъм Димитър Бербатов и Роби Кийн имат по 21 гола, а до края на сезона остават едва 3 кръга. Това засили догадките сред феновете на „шпорите” кой ще бъде водещ реализатор на тима.

За Кийн това е един от най-добрите сезони, откакто играе в Англия, а Бербатов прави невероятен дебют на Острова.

Ирландецът успокои феновете, че между двамата няма борба за това кой ще е най-добър голмайстор на „шпорите”:

„Няма никаква борба между нас. Ние сме партньори и правим всичко заради отбора”, заяви Кийн пред официалния сайт на Тотнъм.

Берба бе невероятен през целия сезон. Като имаме предвид, че това е негов първи в Премиършип, той се адаптира много бързо и показва това, на което е способен.”

„Срещу Мидълзбро отбеляза уникален гол след чудесен пас на Хосам Гали. Аз бях точно зад него и успях да видя по какъв начин вкара топката във вратата. Той прави такива неща през целия сезон.”.

Тимът на българина води ожесточена битка за местата, даващи право на участие в турнира за купата на УЕФА. За целта тимът на Мартин Йол трябва да спечели оставащите си три мача – срещу Чарлтън, Блекбърн и Манчестър Сити.

„Всичко е в нашите ръце. Знаехме, че ако спечелим мача в събота ще сме в добра позиция преди оставащите три двубоя.”, допълни Кийн. „Сега остава да печелим до края”.