Сензационен обрат е на път да настъпи в трансферната сага около Димитър Бербатов. Манчестър Юнайтед, Арсенал и Челси ще останат с празни ръце, защото българският нападател може да премине Байерн Мюнхен. Информацията бе потвърдена от агенция ДПА, както и от други германски издания.

"Димитър Бербатов става на 27 години в края на януари и най-после трябва да започне да печели трофеи. За тази цел трябва да премине в голям клуб", заяви мениджърът Емил Данчев и изпусна духа от бутилката с думите, че интерес към неговия клиент има не само от Англия.

Един от тези, които наистина проявяват сериозен интерес, е баварският гранд. Байерн Мюнхен, както и Милан, Реал Мадрид и Интер, не е преставал да следи развитието на българския футболист.

"Димитър ми каза, че Байерн Мюнхен е единственият клуб в Германия, в който би преминал. В Европа има 8-10 големи клуба, чийто екип Бербатов иска да облече и Байерн Мюнхен определено е един от тях", казва Емил Данчев, цитиран от БТА.

На този етап все още няма контакт между ръководството на баварците и Данчев. Това потвърди и самият мениджър. "Не знам, дали Байерн Мюнхен го наблюдава. Засега от ръководството на мюнхенци не са ме търсили", каза Данчев. Мениджърът обаче разкрива, че контакти и преговори все пак е имало, но през лятото на 2006-а година, когато Бербатов премина от Байер Леверкузен в Тотнъм.

По това време мениджърът на баварците Ули Хьонес преценява, че Бербатов е твърде скъп - 16 милиона евро, и докарва на "Алианц Арена" Лукас Подолски от Кьолн срещу 10 милиона евро. Сега обаче шефовете на баварците съжаляват за грешния избор. Подолски не оправда големите очаквания и дори играе по-слабо в сравнение с преди две години.

В същото време Бербатов е в стихията си, но и цената му вече е най-малко двойно по-голяма от платените от Тотнъм 16 милиона евро. 40 милиона евро е готов да плати Челси за Бербатов, въпреки че е по-близо до Никола Анелка, който ще излезе и значително по-евтино.

40 милиона евро! Дали това няма да бъде препъни камък по пътя на Бербатов от Тотнъм към Байерн Мюнхен.

"Не, отговаря Данчев. Зная само едно: когато Байерн Мюнхен иска даден футболист, наистина се сдобива с него", казва Данчев. В случая финансовата страна няма да играят роля за Бербатов. "Парите играят второстепенна роля. Решаващо ще бъде, дали новият му клуб ще отговори на неговите претенции и изисквания. А за Митко най-важното си остава да спечели титла", подчертава Данчев.

Така евентуалното преминаване на Димитър Бербатов в Байерн Мюнхен става все по-реално, въпреки че италианските медии вече разтръбиха за трансфера на Горан Пандев. Македонският нападател идва на Алианц Арена срещу 22 милиона евро. Според последна информация обаче Лацио е отхвърлил офертата на баварците.