Президентът на Диначо Киев Игор Суркис заяви, че не е имал намерение да кани бившия български футболист Христо Стоичков за спортен директор в клуба. Както е известно, фаворит за този пост е Алексей Михайличенко, една от легендите на украинския гранд.

„В продължение на месец водя преговори за тази позиция в клуба, която е свободна, и най-вероятно ще я получи Алексей Михайличенко. Този пост има изцяло спортен характер. Михайличенко ще отговаря за лагерите на отбора, ще контролира селекцията. Той е грамотен човек, знае езици, професионалист е”, обяснява Суркис в интервю за агенция Ореанда.

Собственикът на Динамо допълни, че това назначение идва по инициатива на старши треньора Юрий Сьомин, който най-напред бил разговарял с Михайличенко и след това се срещнал с президента по темата.

„Имаше доста информации, че аз смятам да поканя Христо Стоичков. Това не е така. Ние имаме достатъчно ветерани, играчи, които са изковали славата на Динамо. Надявам се, че с пристигането на Михайличенко динамовският дух ще се вдигне на друго ниво”, завършва Суркис.