Президентът на Чеченската Република Рамзан Кадиров призова управляващите местния Терек (Грозни), където се състезава българският национален защитник Валентин Илиев, за съставяне на отбор изцяло от местни футболисти за следващия сезон в руското футболно първенство, съобщи агенция ИТАР-ТАСС.

След равенството 1:1 на Терек срещу Шинник, държавният глава заяви: „Не мога да кажа, че играта на отбора ми хареса. Видя се, че играчите не се раздават на 100 процента на терена. Мисля, че всеки от тях игра за себе си и искаше да се прояви в най-добрата си страна. Непонятно ми е защо не използваха головите си положения”.

Президентът подчерта, че „тази година главната задача пред отбора е задържането в първа руска футболна дивизия”. Спортният министър на страната Хайдар Алханов добави, че „това се дължи на многото нови играчи, които още не са се ориентирали”.

Президентът и министърът подчертаха положителното развитие на спорта в страната, която изпраща шестима състезатели с руския отбор на летните олимпийски игри в Пекин.