Криля Советов вече има нов старши треньор. От днес начело на тима от Самара ще бъде Андрей Кобелев. Ръководителите на волжския отбор и 42-годишният специалист сложиха подписите си под 3-годишен контракт.

В „крилата” играят двама български футболисти – защитникът Виктор Генев и нападателят Димитър Макриев. Там се подвизава и бившият вратар на Славия и ЦСКА Раис Мболи.

Кобелев заменя уволнения преди дни Александър Тарханов. Последният бе сменен заради слабото представяне на отбора в руската Премиер лига, където Криля Советов е последен сред 16 тима.

Преди два месеца бившият треньор на Динамо Москва бе пред подписване с московския гранд Спартак, но до обвързване така и не се стигна. В четиригодишния си престой в Динамо наставникът тренираше и друг българин. Става въпрос за Цветан Генков, който редуваше силни и слаби периоди под негово ръководство.

В близките дни нов треньор може да има и друг от играещите българи в Русия. Ростов, където играе националът Чавдар Янков, е в поиск на наставник. Най-честото спрягано име за поста в тима от Ростов на Дон е Миодраг Божович.