Младежкият национал Мартин Минчев получи две награди след победата на своя Спарта Прага с 4:2 над Пардубице в среща от 11-ия кръг на първенството на Чехия. Той се отличи с 2 гола и асистенция и беше избран за Играч на мача от телевизия О2, която излъчваше двубоя. Часове по-късно той събра почти 80 процента и от феновете на Спарта в класацията "любимец на седмицата". 
 
Минчев вече има 6 гола в 11 мача във всички турнири, а съвкупната му статистика го придвижи в топ 5 на ранглистата за най-добрите играчи до 21 години в Чешката лига. Пред него е съотборникът му Адам Хложек, който е с една година по-малък от българина.
 
Медиите в Чехия отбелязват, че първата година на Мартин в Спарта Прага не е била никак добра за него, но този сезон  футболистът е като прероден.
 
"Беше труден период за мен, но не искам да се връщам към него. Сега се концентрирам върху това да дам своя максимум във всеки мач. Благодаря на съотборниците си, особено на Адам Хложек, който ми подаде за първия ми гол в Злин. И сега също се разбираме много добре", каза българският нападател.
 
Очаква се 20-годишният Минчев да бъде титуляр срещу френския Олимпик Лион от турнира Лига Европа.