Нападателят Вилиян Бижев се съгласил да играе за българския национален отбор, след като е бил потърсен с този въпрос. Бижев е дете на български родители, но е израснал в САЩ. Той беше забелязан от скаути на Ливърпул след мачове за националния отбор на САЩ до 18 години и в колежанската лига в Калифорния.

Англичаните подписаха с таланта от български произход и го дадоха под наем на германския втородивизионен тим Фортуна (Дюселдорф).

Роденият на 3-и януари 1993-а година Бижев обаче през цялата есен се състезава във втория отбор на Фортуна в Регионал-лигата.

Селекционерът на младежкия национален отбор Михаил Мадански пръв подел инициативата да бъде поканен Бижев да играе за нашата страна и се свързал с играча и неговия мениджър.

Самият футболист заявил, че няма нищо против да облече екипа на България, но иска най-напред да се утвърди в европейския футбол. Поканата към нападателя е да влезе в младежкия отбор до 21 години. Бижев има право да сменя страните, които представя, до изиграването си на поне един мач за мъжки национален отбор.

"Ако се утвърдя в европейския футбол, ще играя за България. Но ако се наложи да се върна в САЩ, пътуването от Америка за мачовете става прекалено трудно, отговорил Бижев на българското предложение.