Димитър Бербатов, който преди два дни бе избран за Мъж на годината, се появи в 67-та минута при победата с 4:0 на Манчестър Юнайтед като гост на Уест Хем. Българинът, който пътува до България за няколко часа в четвъртък, бе на линия за мача от 15-я кръг на английската Висша лига.

Сър Алекс Фъргюсън предпочете да остави капитана на националния ни тим на скамейката в началото на двубоя, още повече, че почти през целия месец ноември Бербо се възстановяваше от контузия. На 2 декември той взе участие в мача за Купата на Лигата срещу Тотнъм, след дългата пауза.

„Червените дяволи” се представиха на ниво в мача срещу Уест Хем, като започнаха да бележат едва в края на първото полувреме, след като 45 минути отъпкваха терена. Манчестър Юнайтед пък най-вероятно ще загуби за известно време Гари Невил, който бе принудително заменен още в 34-та минута от Майкъл Карик.

В края на първото полувреме Пол Скоулс даде преднина на гостите, които промениха облика си през втората част и реализираха още три попадения. В 61-та минута Дарън Гибсън успя да увеличи преднината с мощен удар от границата на наказателното поле. В 71-та Антонио Валенсия получи добър пас от Андерсон и показа, че може да бъде много полезен, след като направи резултата 3:0. Само минута по-късно Уейн Рууни затвърди класата на Манчестър Юнайтед. Английският национал успя да се ориентира отново много добре в наказателното поле, след пас отдясно на Андерсон и в крайна сметка сложи точката на спора с 4:0.

След този кръг Манчестър Юнайтед остава на втората позиция в Премиършип с 34 точки, докато Уест хем е на 16-та позиция с 14 точки. За сметка на това Астън Вила със Стилиян Петров се изкачи на 5-о място, след успеха с 3:0 над Хъл Сити. Българският национал получи жълт картон, но и отново записа пълни 90 минути. Попаденията за бирмингамци реализираха Ричард Дън в 13-та, Джеймс Милнър в 29-та и Джон Кърю в 88-та минута чрез дузпа.