Ръководството на кипърския първодивизионен Анортозис прекрати едностранно договор на българския старши треньор на отбора Станимир Стоилов, съобщава местната преса.

Според информациите българският специалист няма да получи финансово обезщетение, тъй като адвокатите на клуба от Фамагустаса открили клауза в договора, която позволява да Стоилов да бъде освободен без компенсация.

Бившият наставник на Левски и Литекс потвърди, че е уволнен. „Клубът прекрати договора ми. Аз съм професионалист и тези неща се случват във футбола. Искам да благодаря на Анортозис и да пожелая всичко най-добро на отбора, спечелване на титлата и купата. Анортозис е страхотен клуб. Има добри играчи, ръководство и фенове и вярвам, че ще спечели нещо”, заяви Стоилов.

„Една част от сърцето ми е в България, но другата част завинаги ще остане тук. Отново искам да благодаря на ръководството на Анортозис, че ми даде шанс да работя в чужбина и да покажа възможностите и качествата на моята работа", каза още Стоилов.

Той отрече информациите, че е поискал компенсация от 700 хиляди евро, за да напусне.

„Няма такова нещо. Не става въпрос за толкова сериозна сума. Не искам да коментирам повече. С въпроса се занимава моя агент и адвоката ми”, обясни Стоилов.

Анортозис ще бъде воден временно от Мирко Михич.

Тимът от Фамагуста в следващия кръг гостува на Алки, в чийто състав след вирусно заболяване са завръща българският нападател Костадин Башов.