Воденият от Станимир Стоилов Анортозис размаза с 5:1 втородивизионния Омония Арадипу в контролна среща. Дошлият на проби при „синьо-белите” бивш халф на Левски Ричард Еромоигбе изигра едно полувреме за тима на Мъри. Нигериецът започна като титуляр и бе заменен на почивката. Освен него участие в мача взе и друг футболист караш тестове в тима от Фамагуста – черногорецът Иван Бошкович, както и последната покупка на Стоилов – полският вратар Войчех Ковалевски.

Резултатът на „Антонис Пападопулос” бе открит в полза на Анортозис в 12-та минута, като точен бе черногорецът Марко Видович с мощен удар от границата на наказателното поле. В 30-та минута домакините покачиха на 2:0 с попадение на Дамиан Лисио.

В 63-та минута Иван Бошкович направи резултата класически, а четвърт час преди края отново черногорският нападател опъна мрежата на гостите за 4:0. В 82-та минута аржентинецът Лисио също записа за втори път името си сред голмайсторите, вкарвайки петия гол за „Старата дама”. Гостите вкараха почетното си попадение в последната минута на редовното време от дузпа.

В неделя Анортозис приема на своя „Антонис Пападопулос” отборът на АЕЛ Лимасол.