Българският треньор на Анортозис Станимир Стоилов привлече в отбора си кипърска легенда Михалис Константину, научи Гонг. Местните медии определят това като трансфера на лятото.

Намирането на класен централен нападател бе една от най-важните задачи пред Стоилов през летния трансферен прозорец. Михалис Константину е голмайстор на редовния сезон в изминалия шампионат със 17 гола.

33 годишният таран безспорно е най-голямата звезда на Кипър в последните 20 години. Стрелецът започва кариерата си в родния Еносис Паралимни, а след това облича фланелката на гръцкия Ираклис където в 119 мача отбелязва 60 гола. Следва четиригодишен престой в гранда Панатинайкос и 34 гола в 94 срещи.

Следващата спирка на Константину е в другия гръцки гранд – Олимпиакос – 17 гола в 57 мача. За националния отбор на Кипър централният нападател има 32 гола в 80 мача.

В богатата му визитка влизат 4 шампионски титли на Гърция (1 с ПАО и 3 с Олимпиакос), 3 Купи на Гърция (1 с Панатинайкос и 2 с Олимпиакос), 1 Суперкупа на Гърция с тима от Перея и 1 шампионска титла на Кипър с Омония.