Отборът на Станимир Стоилов - Анортозис се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Кипър след истинска касапница срещу АЕК. В мач реванш от четвъртфиналите на надпреварата двата тима завършиха наравно 1:1, а главният арбитър на мача показа цели четири червени и десет жълти картона. Анортозис продължава за следващата фаза благодарение на победата си с 2:1 в първия мач. Един от жълтите картони за домакините бе за българският халф Станислав Ангелов, който започна мача като титуляр.

Станимир Стоилов имаше сериозни проблеми преди двубоя, като не можеше да използва цели петима титуляри - капитанът Марангос, Окас, Лаборде и Лейвакабеси, които са контузени и на наказания Мартинс.

Мачът започна отлично за гостите, които имаха да наваксват едно попадение. Опер откри за АЕК само след шейсет секунди след първия съдийски сигнал със силен удар извън наказателното поле. Футболистите на Мъри обаче бързо съумяха да изравнят, чрез Кафу в четвъртата минута.

В 59-ата минута на мача гостите останаха с човек по-малко на терена след втори жълт картон на Хофланд. Телевизионните повторения обаче показаха, че решението на главния рефер е твърде пресилено. Въпреки численото си преимущество домакините не съумяха да се възползват.

В заключителните няколко минути двубоят съвсем се изнерви и главният съдия трябваше да покаже още цели три червени картона - два в тима на гостите и един за състава на Анортозис. Първо към съблекалните пое Деметриу от АЕК в 84-ата минута, а три по-късно Фотерингъм от Анортозис също бе изгонен. В 90-ата минута Теофилу от тима на гостите също трябваше да напусне. В заключителните секунди на петминутното продължение голмайсторът на АЕК Опер имаше отлична възможност да доведе нещата до продължение, но изстрелът му мина встрани от вратата.