Стилиян Петров и неговият Астън Вила трябваше да минат през ада на дузпите, за да преодолеят четвъртия кръг на Карлинг Къп. Тимът от Бирмингам се наложи с 3:1 след изпълнения от бялата точка срещу Съндърланд, след като в редовното време и продълженията двата състава не си отбелязаха гол. Стилиян Петров игра до 115-та минута, когато отстъпи мястото си на Стив Сидуел, а получи и жълт картон.

Двубоят като цяло не особено красив за гледане, като домакините търсеха повече победата, а играта бе накъсвана често от нарушения. Астън Вила разчиташе предимно на далечни удари и контраатаки, макар и в почти титулярен състав.

Най-чистото положение в мача пропиля звездата на Съндърланд Кенуайн Джоунс, който през второто полувреме пропусна дузпа. Карлос Куеяр игра с ръка в наказателното поле, а реферът Фил Дауд не се поколеба да посочи бялата точка. Джоунс обаче би много апатично и направо прати топката в ръцете на Брад Гузан.

След края на редовното време и продължения, в крайна сметка победителят остана да се реши след изпълнение на единайсетметрови наказателни удари. Анди Рийд и Лорик Кана биха в Гузан, докато Джон Карю и Джеймс Колинс отбелязаха за Вила. След това Стийд Малбранк все пак бе точен за Съндърланд, а Крейг Гордън спаси удара на Габриел Агбонлахор. Джордън Хендерсън обаче също видя как стражът на Астън Вила спасява шута му от бялата точка, веднага след което Ашли Йънг бе точен, за да донесе победата на гостите от Бирмингам.