Австрийските медии обърнаха специално внимание на българския национал Кирил Десподов след звездното му представеяне в последния мач на Щурм Грац. Бившият играч на ЦСКА заби два гола от пряк свободни удари и се отличи с редица други силни изяви за победа с 2:1 на отбора на Нестор Ел Маестро.

Българинът попадна в идеалния отбор на кръга, а австрийските медии продължават да го хвалят за представянето му.

"До 38-ата минута българинът действаше съвсем незабележимо. Ако не знаехте, може би щяхте да си помислите, че крилото не е на мястото си. Тогава обаче изведнъж той демонстрира най-доброто, на което е способен. Първото избухване от негова страна бе в ситуацията, в която излезе сам срещу вратаря на Хартберг, но пропусна да реализира. В 42-ата минута пред него се откри нова възможност, която реши да завърши сам, но малко не му достигна да се разпише", се казва в анализа на "Sturmnetz".

"През второто полувреме Десподов разгърна своя потенциал, а головете бяха само върхът в представянето му. Той продължи тенденцията да вкарва през вторите полувремена.

"Индивидуалната му класа блесна в 84-ата минута, когато заби топката във вратата на съперника и не остави никакви шансове на вратаря. Само три минути по-късно вкара втори гол от пряк свободен удар. 23-годишният футболист видя грешното решение на вратаря да направи една крачка към своя ъгъл и го хвана неподготвен", продължава материалът.

Десподов успя да демонстрира някои от най-впечатляващите си умения с топката", се казва още в статията.