Българският треньор Веселин Бранимиров е в Украйна, където първенството е спряно както в почти цяла Европа, но за неговия отбор Заря (Луганск) прекъсването идва във възможно най-лошия момент. Точно преди принудителната пауза Заря победи шампиона Шахтьор (Донецк) и се изкачи на 2-о място в класирането. Шахтьор е на върха с 59 точки, Заря и Динамо следват с по 46 след първия кръг на плейофите за титлата.

"В момента сме в Запорожие, довчера тренирахме на групи - по 6 футболиста в група. Днес не тренираме, а в понеделник се събираме, за да видим какво се случва и как ще продължим. Обмисляме да продължим тренировки по двама, а в Украйна ограничението е до 10 човека да не се събират. Иначе тук няма много заразени с коронавирус, едва около 80 са на фона на 40 милионна Украйна. Забраните са ясни - работят само аптеки, банки и хранителни магазини", разказва Бранимиров.

Заря през този сезон наистина прави фурор - победа и равенство срещу Динамо, една победа и две поражения от Шахтьор, а 2-ото място за момента дава гаранция за участие в квалификациите на Шампионската лига.

"Отборът играе добре, развива се. Нашите мачове с грандовете ги обявиха за мачове на сезона. Имаме много добри млади футболисти, които неспирно растат нагоре като качества и умения. Имаме пълна свобода на работа и резултатите са на лице. Това е втори пореден отбор, в който заедно със старшията Виктор Скрипник постигаме успехи след ФК Рига в Латвия. Само искам да отбележа, че в последния мач с Шахтьор нашият отбор е отправил 25 удара към вратата на този солиден тим, който всяка година стига напред в Европа. Това показва какво работим и колко атакуващо играе Заря в момента. Трябва да се отбележи, че Шахтьор игра с най-доброто. Ще бъде лошо, ако не завършим сезона, защото имаме сили да се преборим за 2-ото място. Но се разглеждат всякакви варианти, заяви Бранимиров.

Той добави, че към момента има дата 14-и април да се изиграят двата полуфинала за Купата на страната. Те са в един мач и дори може да минат и без публика на отдалечени бази, само и само да се изиграят.