Бившият национал на България Валери Божинов попадна в класацията на изданието Goal.com за футболисти, които са се провалили да станат големи звезди, след като са били на върха на славата като тийнейджъри. 

Сайтът е подредил 20-те футболисти по азбучен ред, а не по ранг. Сред другите с подобна съдба са Фреди Аду, Андерсон, Антонио Касано, Себастиан Дайслер, Денилсон, Диего, Ройстън Дренте, Боян Къркич, Алешандре Пато, Федерико Македа и редица други. 

Ето и какво пише в материала за Божинов: 

"Валери Божинов беше най-младият чужденец, който е дебютирал в италианската Серия А, като го стори само на 15 години. Това се случи през януари 2002 г. с екипа на Лече. Очакванията към него бяха много високи. Дори толкова високи, че беше включен в състава на България на Евро 2004."

"От него се очакваше да е отговорът на Серия А на изгряващия талант на Висшата лига Уейн Рууни. Последният не само изгря, но и свети дълго време с обилна светлина, преди да прегори и да угасне в залеза на кариерата си. Но Божинов така и не засвети с блясъка, с който се очакваше да го стори."

"Едва 19-годишен отиде във Фиорентина, после имаше престои в Манчестър Сити и Ювентус. Но кариерата му беше белязана от контузии и пререкания с треньори и съотборници. За да стигне в момента до хърватския Риека", написа изданието по адрес на Божинов.