Българският национал Страхил Попов беше включен в идеалния отбор на кръга след победата на неговия тим Хатайспор над Денизлиспор с 1:0 в 40-ия кръг на турската Суперлига.

30-годишният защитник асистира за единственото попадение в мача, реализирано от габонския нападател Аарън Бупендза в 68-ата минута. С този успех тимът от Антакия е на 5-о място с 60 точки, на 1 пред Сивасспор, който спори с тях за място в европейските клубни турнири.

Страхил Попов е включен в идеалния отбор на кръга на две телевизии, които излъчват първенството- futbolarena и BeIN Sports TR. По този начин той попада за четвърти път през сезона в идеалните 11. Личният му рекорд е пет пъти преди две години с отбора на Касъмпаша, който тогава завърши на 5-о място в крайното класиране. За да изравни или подобри личния си рекорд, Страхил Попов има още два кръга пред себе си- гостуване на Малатияспор и домакинство на Газиантеп ФК.

Любопитното е, че при 8 от всичките 11 титуляра в двете 11-орки съвпадат. Разминават се само вратарите Харун Текин (Фенербахче) и Рууд Бофин (Анталияспор), Ервин Зуканович (Карагюмрук) и Тийнейдж Хадебе (Малатияспор) при защитниците, както и Антъни Нуакаме (Трабзонспор) и Абдулкадир Йомюр (Трабзонспор) при атакуващите играчи.

Останалите, които са в 11-те на кръга, са Страхил Попов (Хатайспор), Карим Хафез (Малатияспор), Маркао (Галатасарай), Адем Буюк (Малатияспор), Жедсон Фернандеш (Галатасарай), Аласан Ндао (Карагюмрук), Фабио Борини (Карагюмрук) и Енер Валенсия (Фенербахче).