Легендарният български полузащитник Стилиян Петров предупреди бившия си клуб Селтик и кандидатите за нов мениджър в клуба, че нямат много време да „реконструират” състава на тима от „Паркхед”. Еди Хау, Рой Кийн, наставникът на резервите на Мначестър Сити Енцо Мареска. Това са тримата фаворити за поста да заменят уволнения Нийл Ленън.

Всеки, който поеме Селтик, вероятно ще бъде изправен пред грандиозна чистка, за която е необходимо време. Селтик бе шампион 10 години поред, но големият съперник Глазгоу Рейнджърс спря доминацията на „детелините” през този сезон.

Стенли настоява, че изискването за изграждане на нов отбор почти от нулата, не е оправдание пред феновете, които едва ли ще го приемат. 41-годишният българин има четири титли, три купи на Шотландия и три купи на Лигата със Селтик вярва, че феновете ще очакват бързо тимът да върне златните медали от Премиършип при себе си, след като видяха доминацията на Рейнджърс през този сезон.

„Съжалявам да го кажа, но не можеш да мислиш, че може да си мениджър на Селтик и да кажеш, че този отбор трябва тепърва да се преподрежда. Няма такова нещо. Тук дойдох от друга страна и трябваше много бързо да науча и разбера ДНК-то на клуба, изискванията от феновете. Когато водиш Селтик, нямаш право на такива мисли, особено в днешната футболна индустрия. Няма време за смяна на много футболисти и време след това”, каза Петров пред шотландски подкаст.

„Ако водиш клуб като Селтик, трябва да печелиш. Колкото се може повече. Ако ли не, губиш работата си. Това е работа, която хората очакват победи. Не е процес за пренастройване на състава, няма време за това. Това е предизвикателната истина, но трябва да се срещнеш с нея”, каза Стилиян Петров.

Бившият наставник на Борусия Дортмунд Люсиен Фавре и легендата на Арсенал Тиер Анри също са считани за опция за наследници на Леннъ. „Рой Кийн и Еди Хау са много сериозни кандидати. Двамата могат да изстискат максимума от Селтик и да донесат радост на феновете. Двамата обаче са и много различни. Рой е страшен. Имах шанса да играя с него и знам какъв човек е. знае какво е Селтик и какво се иска. Еди Хау свърши чудесна работа в Англия и имаше голям успех с Борнемут. Всеки говори много хубави неща за него. Смятам, че двамата кандидати биха извели Селтик до следващото ниво. Нормално е големи имена да се спрягат за клуба, не съм изненадан. Селтик е голям клуб и всеки иска да е част от него заради феновете, културата и историята. Рой, Еди Хау, Анри, който и да е, трябва да се противопостави на Рейнджърс на Стивън Джерард”, завърши Стилиян Петров.