Българският защитник Стефан Велков игра пълни 90 минути за отбора си Вейле, който обаче отпадна в турнира за Купата на Дания, след като във втората четвъртфинална среща завърши у дома 0:0 с гранда ФК Копенхаген. В първия мач столичният тим спечели с 2:0 и така продължава на полуфиналите, където ще се сбори с Нордселанд за място на финала.

От 2017-а година насам ФК Копенхаген не е бил част от финала за купата, но това може да се промени този сезон. В четвъртък играчите на Якоб Нееструп стигнаха поне до полуфиналите след открит и оживен мач, завършил 0:0 на стадиона на Вейле.

След седем поредни победи, това беше първият път през 2023 г, когато Копенхаген напусна терена без да отбележи и да спечели.

Но домакините от Вейле може да се гордеят с представянето си, защото макар и отбор от втора лига, създадоха максимални проблеми на именитите си съперници. 26-годишният юноша на Славия също се справи на много добро ниво и не позволи през него да се създадат проблеми за вратаря Нейтън Трот. При трите си включвания в атака Велков беше достатъчно агресивен и веднъж дори можеше да се разпише, но ударът му с глава излезе в аут. Тимът им можеше да даде друг ход на мача в 30-ата минута, когато беше съвсем близо до гол. Вратарят на гостите от датската столица Камил Грабара трябваше да направи добри спасявания три пъти, за да попречи на домакините да поведат.

Вейле на 1-о място във второто ниво на датския футбол с 50 точки след 23 мача и води с 6 пред 2-ия Хвидовре и с 12 пред 3-ия Сьондериске, като тези разлики почти сигурно им гарантират място в елита от новата кампания./ БТА