Капитанът на България Георги Костадинов направи пореден силен мач с екипа на Арсенал (Тула), а тимът му постигна важна победа с 1:0 над борещия се за място в Европа ФК Краснодар.

Единственото попадение вкара Горан Чаушич, който си партнира в средата на терена с Костадинов. За Чаушич това е първи гол за сезона, след като овладя центриране на гърди и от въздуха класно прати топката в мрежата в 62-ата минута.

С този успех играчите на Арсенал събраха 20 точки и се придвижиха на 13-о място в класирането след 25 мача.

Срещата беше и дебют за новия треньор на ФК Краснодар Виктор Гончаренко, който беше назначен сега начело на тима в опит да спре срива в тима. Те остават на 10-о място с 34 точки и вече с илюзорни шансове да се намесят в борбата за европейските квоти.

Арсенал (Тула) излезе този път с нова схема 3-4-3, като Костадинов и Чаушич бяха двамата централни полузащитници.

Още в 8-ата минута Маркус Берг от Краснодар беше наказан с жълт картон, след като българския полузащитник го изпревари и му измъкна спорна топка, което провокира фаул от страна на шведа. Минута преди края Костадинов спря опасна контраатака на гостите, а в 53-ата минута за фаул срещу българина жълт картон получи и Реми Кабея от тима на Краснодар. Две минути преди края пък пак Георги успя да сложи край в ранен етап на опасна атака на гостите.