Италианското издание “Cosenzachannel” разкри любопитни подробности около трансфера на българския защитник Андреа Христов в едноименния тим. Местната медия съобщава, че Христов е имал отдавна уговорка с „рособлу“ за своите лични условия и се е чакала само зелена светлина от вече бившия му клуб Славия.

Идеята за трансфер на Христов се е зародила в началото на октомври, когато се е контузил финландският бранител Саули Вайсанен. Емисари на тима от Калабрия са пътували до София през декември, за да го наблюдават и на живо, и така са се убедили в неговите качества.

Заплатата, която ще прибира българският национал в клуба от Южна Италия е 100 000 евро годишно. Това е над четири пъти повече от неговото възнаграждение като футболист на „белите“, допълват от изданието. Спрямо моментът на подписване на своя договор, той е и играчът с най-дълъг контракт в клуба, заедно с една от младите надежди на отбора – 19-годишният Алдо Флоренци.

Само след няколко дни Андреа Христов ще се завърне в Козенца, където игра и през сезон 2018/19, но записа само три мача. Тогава треньор на тима отново бе Роберто Окиуци, който го познава отлично.