Футболистка №1 на България за 2019 година Евдокия Попадинова, която наскоро се присъедини към датския Олборг даде интервю за предаването "Домът на футбола" в ефира на DIEMA SPORT.

"Не очаквах да пътувам за Дания, тъй като водех преговори с отбори от Франция и Испания, но поради коронавируса отборите с които преговорях нямаше как да ми предложат това, което аз очаквах, апартамент и една добра заплата. Дори си мислех, че ще тренирам деца и няма да играя, но получих офертата от Дания, проучих Лигата, на мен ми се играе, 5-6 месеца не бях играла с отбор, надявам се да се получи добре и да направя добър трансфер, дано успея да помогна на отбора", коментира тя.

"Преговорите продължиха около месец, но исках да съм сигурна, че ще подсигурят нещата, които искам с договор. Трябваше да правя тестове за Ковид и в САЩ и в Дания, а това забави нещата. Различно е спрямо Америка, където се залага на спринтове, на дълги пасове, в Европа си е повече технически футбола, това ми допада, в САЩ искаха да искам да тичам бързо, аз съм бърза футболистка. В Дания успях да реализирам гол, но ни разбиха още в първия мач", добави тя.

"Тренировъчната база има доста интересна технология, използваме ги в тренировките. Не чувам много за нашето първенство, виждам, че НСА всяка година печелят шампионата, което беше и преди когато аз играех. Медиите трябва да отделят повече внимание, в Дания нашия тим ще играе два мача на стадиона на мъжкия тим, ще дават и мачове по телевизията, което носи приходи. Не ме посрещнаха фенове, не е като при мъжете. На първия ми мач имаше 500-600 човека на мача, учудих се, след седмица имаме мач с Фортуна, имат огромен стадион, Лигата е доста силна", коментира още Попадинова.

"Това, което правя в социалните мрежи не го показвам заради това да се показвам, а защото имам много съобщения от момичета, които ме питат, опитвам се да им помагам, ако не се занимавах с футбол, може би щях да се занимавам с тенис", добави тя.