Българският нападател Александър Колев, който играе в новака в полската Екстракласа Сандечя (Нови Сонч), може да смени отбора през зимата, научи БТА. Интерес към Колев има от един от най-традиционните клубове в Полша- Шльонск (Вроцлав), който предлага по-добри финансови условия и по-голямо поле за изява. Тимът на Шльонск има едва две победи и то над два от трите най-слаби отбори в първенствиото, като трудно бележи и голове.

От друга страна Колев влезе буквално на скорост в полската Екстракласа и два пъти попадна в идеалния отбор на кръга в рамките на началните 7 кръга.

24-годишният софиянец е сочен от вестник sport.velkopolski.pl като откритие на сезона до момента и едва ли само Шльонск ще заяви интереса си в следващия трансферен период. "Ако Александър Колев задържи формата, в която се намира, със сигурност в края на първия си полусезон в Екстракласата той ще избира къде да продължи кариерата си, се казва още в текста в изданието.

Бившият футболист на Ботев Пловдив и Берое има 3 гола и две асистенции от началото на първенството и е първи за тима си по системата гол+пас./БТА