Българският полузащитник Георги Костадинов отново заслужи суперлативи за играта си за АПОЕЛ Никозия въпреки поражението на тима с 0:1 от шампиона на Кипър Арис Лимасол. Резултатът от дербито на кръга изравни три тима на върха в местното футболно първенство с по 26 точки.

Арис излезе начело заради успеха в прекия двубой, следван от АПОЕЛ и Пафос, който има най-добра голова разлика.

"Няма как да бъде обявен за най-полезен състезател в срещата (MVP) при поражение, но той го заслужава", е заглавието на сайта kerkida.net за футболиста с прякор Мечката.

"В мач, който е решен с единствен гол от дузпа, означава най-голям принос за това на халфовата линия на всеки отбор. Георги Костадинов имаше специална роля в мача. Беше натоварен да играе почти персонално срещу Кокорин и истината е, че той не му позволи да създава с познатите си пасове, нито директно да заплашва с изстрели.

Руският нападател беше ограничен да се разхожда извън района, от който може да застрашава вратаря Вид Белец и така и не се превърна в заплаха през целите 90 минути", се казва още в материала.

След това се допълва, че опитният български полузащитник не само е свършил работата си в дефанзивен план, но е и помогнал за създаване на положения за своя тим.

"Костадинов, освен в блокиращата част, работи и в създаването като изнасящ топката халф в третата третина и може да се гордее с още една много добра игра през настоящия сезон. Той получи жълт картон, но това е 4-ти и за наказание не може да става дума", завършва анализът на специализираното футболно издание.

Следващата среща на АПОЕЛ в местното първенство е домакинство на столичния Докса.