Ивелин Попов вече е футболист на руския Сочи. 
 
"Ивелин, добре дошъл", написа официалният сайт на Сочи. Бившият капитан на българския национален отбор ще подпише договор с новия си клуб за 2+1 години.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Футбольные клубы «Сочи» и «Ростов» произведут обмен игроков. В ближайшее время нападающий сочинцев Дмитрий Полоз пополнит ряды дончан, болгарский полузащитник Ивелин Попов в свою очередь станет игроком сочинцев. За год в «Сочи» Полоз провел 28 матчей и забил 6 мячей. В каждом из двух сезонов сочинцев в Тинькофф РПЛ Дмитрий становился автором первого гола, оба раза отличившись с пенальти. В текущем сезоне 29-летний нападающий провел в составе сочинцев 3 игры, забив 1 гол. Мы желаем удачи Дмитрию в новой команде! Ивелин Попов играет в российских командах на протяжении 8 лет. До перехода в «Ростов» болгарин выступал за краснодарский «Кубань», московский «Спартак» и казанский «Рубин». За полтора года в Ростове Попов провел 44 матча и забил 9 голов. Мы приветствуем Ивелина в клубе и желаем новых побед в «Сочи»! #ДоброПожаловать

A post shared by Футбольный клуб «Сочи» (@pfcsochi) on

От бившия му отбор Ростов също потвърдиха трансфера. 

"Попов заминава за Сочи. Българският футболист се присъедини към нашия отбор през зимната пауза през 2019 година. Общо за Ростов изигра 44 мача, в които вкара 9 гола. Благодарим на Ивелин за играта му пожелаваме успех с новия отбор" написа официалният сайт на Ростов.
 
От бившия вече клуб на Попов разкриват, че 32-годишният българин е част от споразумението със Сочи за размяна на играчи.
 
Благодарение на него нападателят на Сочи Дмитрий Полоз премина в Ростов. Клубът от Дон подписа договор с 29-годишния футболист за следващите три сезона. Той ще носи фланелката с номер 99. Кариерата на Полоз започва в Ростов през 2012 г.  и за .. сезона той изигра 151 мача, в които вкара 29 гола и направи 22 асистенции. Той имаше огромен принос за успешното представяне на "жълто-сините" в Шампионска лига и Лига Европа.