Николай Тодоров преминава във втородивизионния шотландски Еърдриониънс, съобщават медиите в страната. Българският нападател, който е на 26 години, носи екипа на Дънфърмлин Атлетик през последната кампания и помогна на отбора да завърши на първо място и да се класира за шотландската втора дивизия с 11-те си реализирани попадения.

Тодоров има много сериозен опит в отборите от Шотландия, след като носи екипа и на Инвърнес Каледониън Тисъл, Фолкърк, Хартс, Ливингстън, Куин ъф дъ Саут и Каудънбийт.

"Това е много вълнуващ трансфер. Еърдри играе много добър футбол. Изправихме се срещу тях четири пъти през последния шампионат и един път победихме, а три пъти завършихме наравно. Никой друг отбор не им създаде толкова много проблеми. Познавам мениджъра, както и неговия асистент. Спечелването на промоция още от първия сезон е нещо забележително. Гледам напред към работата заедно с тях. Надявам се да реализирам нови попадения и да помогна на отбора. Надявам се да се представим силно във втора дивизия. Имам сериозен опит на това ниво с други клубове и дано бъда от полза", коментира Тодоров пред медиите в Шотландия.

През последната кампания Еърдриониънс игра плейофи и също се класира от третото във второто ниво на футбола в страната. Играещ мениджър на "диамантите" е 30-годишният и Рис МакКейб.