Кирил Десподов няма намерение да напуска ПАОК Солун, а напротив – амбициран е да остане в отбора и да се пребори за титулярно място, пише днес специализираният сайт inpaok.com.

Публикацията е като реакция на други информации, че капитанът на българския национален отбор обмисля напускане на Солун през зимата и вече е ангажирал "португалска мениджърска агенция, която да работи по въпроса".

"Истината обаче е съвсем друга. Очевидно е, че българското крило би искало да се състезава повече, както всички футболисти искат, но има дълъг път от това твърдение до евентуално напускане", започва изданието. В същото време от клуба се опитват да угасят "запаления от някои медии пожар" , отбелязвайки, че футболистът е част от състава. И Разван Луческу разчита на Десподов – нещо, което му е било казано в персонален разговор.

Пример за това, че Десподов е важен за гръцките шампиони е отхвърлената оферта от неназован руски клуб в последния ден на летния трансферен период.

"Никой не може да знае какво ще донесе бъдещето, но в момента на Десподов обикновено се разчита. А и самият той иска да си върне най-добрата възможна форма и да заслужи мястото си в титулярния състав", твърди още същата медия.

За момента бившият футболист на ЦСКА, Каляри (Италия), Щурм (Австрия) и Лудогорец е участвал в 15 мача през този сезон, от които в шест е бил титуляр. "Това е ситуация, която не му харесва, защото очаква да има много повече минути и шансове", пише пък ertsports.gr.

Единствените, които държат за евентуално напускане на българската звезда, са журналистите от sportime.gr. В тяхна публикация се твърди, че треньорът Луческу и Десподов дискретно се избягват, а единствено при срещите се поздравяват и до там. Синът на собственика Иван Савидис пък бил запознат със ситуацията.

Десподов смята, че позицията му не е вляво, където го поставя Луческу, а вдясно. И ако той не е полезен на пейката, също така не е полезен, когато е поставен на грешна позиция - т.е. отляво на атаката. Българинът сам се чувства, че не е на 100 процента на това място, пише още sportime.gr и допълва, че „Кирил трябва да играе или като десен нападател, или по-назад като фалшива девятка“.

"27-годишният ас има много добро име в Серия А. Той е в отлична възраст и с фланелката на ПАОК увеличи класата си значително, спрямо периода в Лудогорец. И така, малко вероятно ли е той да се върне към стопроцентовата си форма от миналия сезон, или пък ще се чака оферта за него?", завършва изданието.

В момента футболист номер 1 на България е на лагер с националния отбор в Бояна и се подготвя за мачовете от турнира на УЕФА Лига на Нациите срещу Люксембург на 12-и октомври и срещу Северна Ирландия три дни по-късно.