Анатоли Нанков, който е част от треньорския щаб на казахстанския Кайсар, призна пред Gong.bg, че се чувства като герой от фантастичен филм. Бившият национал е помощник на Стойчо Младенов в тима от Къзълорда заедно с Тодор Янчев и д-р Иван Дойчев. 
 
Първенството на Казахстан бе спряно след втория кръг, на 15 март, но нито един чужденец в страната не бе пуснат от клубовете да се прибере в родината си. Така четиримата българи, които са без семействата си, вече 20 дни живеят в изолация.  
 
"Какво да кажа, заточени сме (смее се). Трябва да се примирим и да чакаме. Говоря ежедневно с България и мога да кажа, че тук положението е горе-долу същото. Работят само аптеките и супермаркетите.
 
И като излезеш на улицата, все едно си в някой фантастичен филм - от тези, които сме гледали по телевизията, но никога не сме си представяли, че може да  се случат наистина. Всички хора са с маски и ръкавици, спазват дистанция, навсякъде е тихо", разказа Нанков.
 
В Беларус случаите на зараза с коронавирус са около 350, а в Къзълорда са не повече от 50.
 
"Голямото разстояние между градовете може би е причина за ниския процент на заразени хора. Най-близкият град до нас е на близо 500 км. Летищата отдавна са затворени, има забрана да се пътува до друг град. Засега тези мерки са до 16 април, но се очаква да бъдат удължени. 

Анатоли Нанков

 
Футболната федерация пък обяви два варианта за подновяване на сезона - 1 май и 1 юни, като по всичко личи, че ще се стигне до втория вариант, тъй като е необходимо и време за тренировки. Направихме 2 месеца подготовка в Турция преди началото на първенството, но дотогава всичко трябва да се започва отначало", обясни бившият халф на ЦСКА.
 
В условията на изолация интернет и българската телевизия, която гледа, запълват ежедневието му. Позволява си да излиза само вечер за 2 часа, когато с останалите хора от щаба отиват да вечерят в клубната база. 
 
"Никой от нас не може да се похвали с кулинарни умения. В базата живеят 10 момчета от отбора и за тях се приготвя храна. Естествено, всеки е в отделна стая, не се хранят заедно и когато ние ходим, не ги виждаме дори. Направих няколко опита в кухнята, но там не ми е силата", призна Толята, както го наричат феновете на ЦСКА.
 
Футболистите на Кайсар тренират самостоятелно, но никой не стъпва на стадиона, тъй като той е временно запечатан, а на клубната база няма терен.
 
"Футболистите трябва сами да намерят подходящо място за тренировки. Всеки има индивидуална програма и се готви по нея. Сутрин пращат клипове със заниманията, както и справка за теглото си", поясни Нанков.     
 
Все още в Кайсар не е ясно дали ще има намаляване на заплатите. Клубът, както и останалите 11 в елита, е общински и в началото на всяка година се отпуска бюджет до края на сезона. Въпреки това няма как да бъдат подминати последствията от пандемията от коронавируса. Договорите на Нанков и другите български специалисти с Кайсар са до декември 2020 г.