Шансовете Станимир Стоилов да поеме треньорския пост в най-успешния кипърски тим АПОЕЛ (Никозия) са започнали да избледняват, пишат медиите на Острова на Афродита. И причините за това са трите поредни победи, които АПОЕЛ постигна под ръководството на нарочения за гонене Рикардо Са Пинто, както и доверието на президента към него.

Португалецът, който е бивш съотборник на Красимир Балъков и Ивайло Йорданов, е наказан от правото да ръководи отбора от резервната скамейка за 4 месеца. Санкцията дойде, след като Са Пинто удари в лицето помощник-треньора на Анортозис в тунела на полувремето в мача между двата тима.

Днес изтича крайният срок за обжалване на наказанието, като адвокатите на португалския специалист трябва да са внесли писмото или това да стане до края на деня. След това в рамките на 10 дни Федерацията трябва да се произнесе.

В първите дни след инцидента повечето хора смятаха, че е невъзможно отборът да продължи толкова дълго време без треньор на резервната скамейка, а администрацията разработваше сценарии за смяна на щаба. Но през последните няколко дни изглежда, че оставането на португалския техник набира все по-голяма сила независимо от изхода на обжалването, пише 24sports.com.cy.

Изданието допълва, че в Борда са доволни от цялостното присъствие на Са Пинто, който с последните си мачове стопи пасива до върха само на 1 точка. А тепърва предстоят мачове с доста по-скромни съперници. "Хора около президента Продромос Петридес вярват, че дори и наказанието да не бъде намалено, ще се намери подходящата "формула", така че отборът да не бъде засегнат и да продължи възходящата си траектория".

Друга специализиран сайт за футбол – Shootandgoal пише: "Въпреки истинския рецитал в българските медии за смяна на Са Пинто със Станимир Стоилов, все пак трябва да споменем, че АПОЕЛ никога не е заел официална позиция по този конкретен въпрос и е запазил мълчание. Но Са Пинто е там и предвид фактите той ще остане там дори след обявяването на обжалването, тъй като Продромос Петридис го подкрепя и сега е плътно до него". Други пък допълват, че днес отборът се е завърнал към тренировките след два дни почивка и обстановката е изглеждала нормална и спокойна.

Самият Стоилов има сериозен опит в Кипър, тъй като в периода декември 2010-а до септември 2011-а беше начело на Анортозис (Фамагуста). Тимът се нареди тогава на 3-о място и игра в турнира Лига Европа.