Младежкият национал Станислав Дюлгеров прекрати договора си с гръцкия Аполон (Лариса) по вина на клуба и вече е свободен агент. Юношата на нидерландския Твенте Дюлгеров пристигна през лятото при "синьо-белите" в Лариса и веднага си спечели титулярно място.

Отборът обаче имаше сериозни финансови проблеми, които не бяха преодолени в генерален план през целия есенен полусезон. Тaка бургазлията разтрогна контракта си по вина на клуба, след като не са му платени три заплати и три премии за победа. Друг постоянен казус в този клуб се оказа настаняването на играчите, които често трябваше да сменят хотели и квартири. Още от ноември месец доста футболисти си тръгнаха, в това число и старши треньорът Вангелис Морас. 19-годишният българин беше лоялен до последно, очакваше промяна на ситуацията, но такава не се случи. Това се отрази и на резултатите, като тимът стартира много добре, но последните пет мача бяха загубени.

Станислав Дюлгеров има общо 10 мача, 1 гол и 3 асистенции в първенството на гръцката втора дивизия и купата на Гърция. Вече като свободен агент той ще търси ново предизвикателство, а интерес към талантливия полузащитник не липсва от други отбори от Гърция, както и от Румъния и Чехия.

Станислав Дюлгеров е част от новия младежки национален отбор и основен футболист в концепцията на селекционера Александър Димитров. Преди това е бил национал на България и при юношите до 17, и при юношите до 19 години.

 

БТА / Автор: Атанас Василев