Треньорът на Флорисдорфер Александър Гицов говори в предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT. Втородивизионният тим заема първата позиция девет кръга преди края на първенството и смело гледа към Бундеслигата.

„Пътят беше много дълъг. Вече 12 години съм в Австрия, а от 8 започнах да се занимавам с треньорство. Дълго време се занимавах с детско-юношески футбол. Този сезон съм начело на тима заедно с бившия футболист на ЦСКА и Славия Митя Морац. До момента е много успешен сезона за нас“, заяви Гицов.

„Флорисдорфер е малък клуб, може би е сравним със Септември София в България, като ниво на организация. Малък клуб е за Австрия и предимно е насочен с работата с младите. Целта винаги ни е била да се задържим във Втора лига и да развиваме футболистите си. Да им дадем възможност да излязат в чужбина или да играят в Бундеслигата“, добави още той.

„Има много интересни млади играчи. Когато дойдох не беше така, защото имаше много застаряващи звезди. Това се промени след Евро 2008 и се залага на млади играчи. Федерацията отпуска средства на клубовете, в които са играли играчи под 23 години“, каза младият български треньор.