Бившият атакуващ полузащитник на Левски и Ботев (Пловдив) Мариян Огнянов ще продължи кариерата си в гръцката Трета дивизия, след като е постигнал споразумение за договор с клуба Елас Сиру.

34-годишният Огнянов е известен с факта, че е първият български футболист с гол за български отбор в Шампионската лига, разписвайки се за Левски при поражението с 1:3 от Челси в София на 27-и септември 2006-а година. С това попадение Огнянов стана 6-ият най-млад голмайстор в Шампионската лига, като в онзи момент беше на 18 години и 58 дни. Преди една година Мариян Огнянов се върна в родния си град Лом, за да помогне на тима, който обаче фалира. След това игра за Спартак (Плевен) и имаше сериозен принос за влизането им от Трета във Втора лига.

Елас Сиру – клуб от Цикладските острови, за първи път в историята си ще играе в третото ниво на гръцкия футбол. През миналата година те победиха в регионалната група, след което трябваше да преминат и през един плейоф и в крайна сметка си осигуриха участие в третото ниво в страната. Година по-рано те влязоха от пета в четвърта лига, а през юни 2022-а отпразнуваха втората поредна промоция.

Гръцката трета лига е разделена на осем групи по регионален признак и само победителите печелят квота за втора дивизия.

Успехите на скромния клуб от Цикладските острови се дължи на първо място на амбициозния и богат президент Никос Зиаврас, но също така и на спортния директор Костас Пападопулос с доста контакти във футбола.

В Елас Сиру Огнянов се събира с още един българин – централният защитник Мирослав Енчев, който се присъедини към отбора преди две седмици. Първенството в трета гръцка лига ще стартира след 30-и септември.