Българският полузащитник Георги Костадинов се върна за първи път с пълни 90 минути за АПОЕЛ (Никозия), след като четири седмици лекуваше разтежение на връзки на коляното. 32-годишният българин помогна на тима си да завърши 0:0 при гостуването на Арис (Лимасол) в дербито на 5-ия кръг на плейофа за титлата в Кипър.

След днешните резултати Арис остава на върха в класирането с 64 точки, пред АПОЕЛ с 63, а третото място се заема от АЕК (Ларнака), който победи Омония с 2:0 и има 61. Аполон с Илиан Илиев-младши, който влезе в 91-ата минута, пък падна 0:1 от Пафос и е на 5-а позиция.

Преди почивката Арис владееше топката, но АПОЕЛ пропиля три чудесни шанса за гол чрез Георгий Квилитая, Ндонгала и едно центриране на Сушич.

Домакините от Арис (Лимасол) могат да съжаляват повече за пропуснатата победа, тъй като се разминаха с гола заради два пъти пропусната дузпа. Големият герой за АПОЕЛ се оказа вратарят им Вид Белец, който спаси два пъти от 11-те метра в началото на второто полувреме. Съдията Марко ди Бело (Италия) отсъди наказателния удар заради събаряне на руснака Александър Кокорин от Сарфо. Потърпевшият стреля, но Белец се разтегна долу в дясно и спаси удара му. Реферът от Италия нареди второ изпълнение, тъй като от стаята за видеопомощ (ВАР) му сигализираха, че има нарушение при изпълнението. Словенецът обаче показа здрави нерви, скочи пак на дясно и отново отрази изстрела на руския нападател.

Въпреки двата пропуска, "зелените" от Арис продължиха да натискат. Първият добър шанс през втората част за АПОЕЛ дойде в 73-ата минута и той беше изработен от Костадинов, който отне топката пред наказателното поле и тръгна напред. Грузинецът Квилитая опита да вкара с обръщане, но само видя как топката спря на гредата след удара му и се озова в аут. Само след три минути Бен от АПОЕЛ пропусна още една възможност.