Полузащитникът на Кишварда и доскорошен национал на България, Янис Карабельов, сподели впечатленията си от престоя си в Унгария. Вече над година той защитава цветовете на местния тим и най-голямата разлика, която той изтъкна, е по отношение на стадионите и базите като цяло. Той говори и на още много теми за предаването на DIEMA SPORT "Домът на футбола". 

„Всичко е нормално и спокойно вече. Още на третия ден исках да се прибера тука от Унгария, след като дойдох. Имахме доста проблеми, като нещата се усложниха и от факта, че приятелката ми беше бременна. Доста пъти съм казвал „край“, но преспивам и след това се опитвам да подобря нещата. Гледам да намирам решения, защото е по-лесно да се откажеш“.

„На инфраструктурно ниво Унгария е на много по-високо ниво от България. Чисто футболно, динамиката, качеството на играта също е на по-високо ниво. Тук отборите се опитват да играят футбол. Има разлики с България и за жалост мисля, че изоставаме в доста компоненти. На различно ниво са по отношение на стадионите. Дори във втора дивизия има уникални стадиони. Всеки тима има много терени на базите си. Държавата много помага в тази насока и там е разковничето. Нещо трябва да се промени в България, защото по друг начин трябва да изглеждат стадионите у нас“.  

Целият разговор може да чуете в прикаченото видео.