Университатя (Крайова) разгроми шампиона Фарул (Констанца) с 4:0 и се класира за четвмъртфиналите на турнира за купата на Румъния по футбол.

Победата беше четвърта поредна за тима под ръководството на българския специалист Ивайло Петев, който пое състава преди около месец и продължава перфектната си серия. 
 
"Играхме много добре. Най-важното за мен беше да покажем отговорност. Мотивирахме футболистите и те влязоха пределно мобилизирани на терена. С оглед на това не съм изненадан от тази победа. Благадаря на момчетеата и на нашите фенове. Първото полувреме беше равностойно, но успяхме да отбележим един гол в края му. След почивката вкарахме други три и изпуснахме поне още три. Доволен съм. Във футбола всичко започва от главата. Спортът до голяма степен е психология. Когато мислиш правилно и имаш точната настройка, нещата обичайно се получават", коментира Петев.

Силната серия изведе Университатя на третото място в шампионата, като отборът съкрати изиставането си от лидера ФКСБ на 5 точки.

Българският спец призна, че през зимната пауза ще бъдат потърсени нови попълнения за допълнително подсилване на състава. /БТА