Гьозтепе на Станимир Стоилов допусна първа загуба в Суперлигата. "Гьоз-Гьоз" отстъпи с 3:4 при гостуването си на Самсунспор. Двубоят беше от 7-ия кръг на турското първенство. Отборът на Мъри имаше аванс от 3:1 до 70-ата минута, но в края допусна обрат след груби грешки в отбрана. 

Измирският клуб остава на шесто място във временното класиране с 9 точки, докато Самсун събра 15 и вече е втори. 

Двубоят започна кошмарно за Гьозтепе, след като още във 2-ата минута Исак Соле, който играе в измирския клуб под наем от Славия, получи тежък удар в главата от Зеки Явру. Националът на ЦАР беше изведен от терена с линейка, която го откара право в болница. В течение на мача от клуба обявиха, че състоянието му е стабилно. 

Инцидентът с полузащитника оказа влияние на футболистите на Станимир Стоилов, като малко след това гол на Маруис беше отменен заради засада. В 13-ата минута Джалма хвърли тъч в наказателното поле, а Зеки Явру с глава прати топката в собствената си врата. 

Последва сериозен натиск от страна на домакините, който доведе до изравнителен гол в 28-ата минута. Разписа се Мариус. 

В 41-ата минута Гьозтепе отново излезе напред в резултата. Ромуло получи отдясно, напредна с топката и със силен удар в далечния ъгъл отново даде аванс на гостите. 

Пет минути след подновяването на играта възпитаниците на Мъри Стоилов стигнаха до трети гол. Зеки Явру допусна груба грешка и изведе Хуан сам срещу вратаря. Бразилският нападател овладя топката, преодоля стража и на празна врата реализира за 1:3. 

След час игра гредата спаси домакините. След разбъркване при центриране от корнер Ромуло нанесе удар, който срещна страничния стълб. Малко след това Курю Мацуки прати топката във вратата на Самсунспор, но попадението беше отменено заради засада. 

В 70-ата минута Самсунспор намали изоставането си. Оливие Нтчам получи пред наказателното поле и със силен удар не остави шансове за Матеуш Лис - 2:3. 

В 77-ата минута дебют за Гьозтепе направи дошлият под наем от Челси Давид Датро Фофана. Домакините успяха да изравнят в 80-ата минута. Кингсли Шиндлер получи извеждащ пас отдясно в наказателното поле и с удар в близкия ъгъл вкара за 3:3. 

В добавеното време на мача Самсунспор стигна до пълен обрат. Защитата на гостите не успя да изчисти топката след удар на Оливие Нтчам. Топката се върна в халфа, който необезпокояван напредна и насочи в далечния ъгъл за 4:3.