Българският полузащитник Георги Костадинов ще играе поне още един сезон в кипърския АПОЕЛ (Никозия), след като двете страни сложиха подписи под новото споразумение, което е до юни 2025-а година.

Договорът на халфа е с подобрени финансови условия, както и с добавени бонуси аз определени постижения в европейските клубни турнири. Костадинов е един от първите трима в отбора, които подновиха споразуменията си.

Костадинов можеше и да смени отбора, тъй като след Нова година беше получил две оферти, които да бъдат разгледани за след лятото на тази година. Единият клуб също е от Кипър, а другият от гръцката Суперлига, но първи избор за бившия футболист на Левски, Лудогорец и Арсенал (Тула) винаги е било оставането в АПОЕЛ.

След като миналата година тимът завърши на 2-о място, сега е на върха и има преднина от 6 точки над миналогодишния шампион Арис (Лимасол). Така Костадинов има шанса да стане шампион на Кипър и да участва в квалификациите в Шампионската лига.

Ходът на президента на АПОЕЛ Продромос Петридес да подпише нов договор с Костадинов е напълно логичен, тъй като българският национал е фундаментален за състава на португалския треньор Рикардо Са Пинто. Костадинов няколко пъти беше избиран за Играч на мача, а статистиката му по пресечени подавания, отнети топки и пробягани километри винаги е в топ 3.

Отделно от това, редовното му участие в мачовете го превърна в номер 2 по изиграни минути за АПОЕЛ (Никозия) след вратаря Вид Белец. Словенският страж е записал 2520 минути на терена, а след него е Костадинов с 1878. Третият най-използван футболист е нападателят от ДР Конго Диумерси Ндонгала с 1868 минути.

След една година пауза Костадинов, който е и българинът с най-много минути зад граница, отново беше повикан и в националния  отбор и трябва да се върне за лагера за мачовете с Танзания и Азербайджан през месец март. Той пропусна домакинската победа с ФК Пафос през изминалата седмица заради усукан глезен, но рехабилитацията дава своите резултати и по всяка вероятност ще бъде на разположение на треньора Са Пинто за дербито с Арис (Лимасол) на 10-и този месец. /БТА