Динамо (Букурещ) ще представи до няколко часа българския атакуващ полузащитник Георги Миланов, съобщава сайтът dinamo1948.club. Един от двата най-популярни румънски клуба в момента се намира в доста трудна ситуация, заема предпоследното 15-о място с 16 точки след есенния дял на първенството. Динамо (Букурещ) се върна в Лига 1 след една година изгнание във второто ниво, връщайки се след победа над Арджеш (Питещ) в баражите.

Завръщането в елита обаче не се разви по най-добрия начин и в момента кучетата се борят за оцеляването си. В момента старши треньор е Желко Копич – трети наставник за тях през сезона и бивш предводител на Ботев (Пловдив). Вчера и днес те представиха 24-годишния полузащитник от Балти (Молдова) Петру Нягу и 28-годишния централен защитник от Република Северна Македония Дарко Велковски, който беше без отбор от 31-и август миналата година. 

Ситуацията с Миланов е същата – той е без отбор от малко над 6 месеца. Миланов ще стане на 32 години на 19-и февруари, а за последно е играл официален мач през юли 2023-а година за Ал Дафра от ОАЕ. Там записа 15 мача без попадение, а договорът се разтрогна заради отпадането на тима във втора дивизия.

„Миланов се е разбрал на 90% с шефовете на Динамо и ако не се случи нещо непредвидено в последните стотина метра от трансфера, ще подпише договора в най-кратки срокове“. Иначе вестник „Проспорт“ първи писа за интереса на Динамо към Георги Миланов, веднага след тях детайли добави и „Fanatik.ro”. Българският атакуващ халф е с 47 мача в националния отбор, преди да се премести в Персийския залив е носил екипите на клубове като ЦСКА Москва, Грасхопърс, МОЛ Види (Фехервар), както и на Литекс и Левски. Същата медия уточнява, че с придобиването на Миланов чужденците в Динамо стават 13. Това означава, че съвсем скоро време ще трябва Желко Копич да освобождава легионери.